Aydın’da TURCOVAC aşısına yoğun ilgi

 Aydın’da TURCOVAC aşısına yoğun ilgi

Aydın’da TURCOVAC aşısına yoğun ilgi. Aydın’da 7 Şubat’tan itibaren uygulanmaya başlanan yerli inaktif Covid-19 aşısı TURKOVAC’a vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Şuan için sadece Aydın Devlet Hastanesi’nde uygulanan TURKOVAC aşısına, halkın gösterdiği ilgi memnuniyetle karşılandı. Aydın’da 4 günde toplam 277 doz TURKOVAC aşısı uygulandı. İlk üç gün uygulanan 225 doz TURKOVAC aşısı değerlendirildiğinde hiç aşı olmamış 28 vatandaşın yerli aşıyı beklediği ve ilk doz olarak TURKOVAC aşısını tercih ettiği görüldü. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, “TURKOVAC aşısı hiç aşı olmamış kişilere uygulanabildiği gibi önceki dozları Sinovac ya da Biontech olan vatandaşlarımıza da hatırlatma dozu olarak uygulanabilmektedir. Bu kapsamda 1 vatandaşımıza 2. Doz, 113 vatandaşımıza 3. Doz, 69 vatandaşımıza 4. Doz, 14 vatandaşımıza da 5. Doz olarak TURKOVAC aşısı uygulanmıştır” dedi.

TURKOVAC aşısı hatırlatma dozu olarak tercih ediliyor

Aydın halkına yerli aşı TURKOVAC’a duyduğu güven ve gösterdiği ilgi için teşekkür ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, “Yerli ve milli aşımız olan TURKOVAC Aydın’da daha birkaç gündür uygulanmasına rağmen halkın ilgisi olduğu görülmektedir. Geçen haftalarla kıyaslandığında inaktif aşı tercih edenlerin büyük bir kısmının Sinovac (Çin Aşısı) yerine yerli aşımız olan TURKOVAC’a doğru tercihlerinin değiştiği görülmektedir. Hatta Biontech yaptıran kişilerde de hatırlatma dozu olarak TURKOVAC tercih edilmeye başladığını söylemek mümkündür. Halkımızın yerli aşımız TURKOVAC’a duyduğu güven ve gösterdiği ilgi için teşekkür ederiz” dedi.

admin

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir