Kuyucak Deve güreşi Şenlikleri güreş severleri sevindirdi

 Kuyucak Deve güreşi Şenlikleri güreş severleri sevindirdi

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde develer birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için güreşti. Geçen yıl pandemi nedeni ile yapılamayan deve güreş festivali bu yıl Komite kararı ile güreş severlerden giriş ücreti alınmadı.
Aydın’ın Kuyucak ilçesinde her yıl geleneksel olarak sürdürülen deve güreşi şenliklerinde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden gelen 130 ünlü deve birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya güreştiler. Tüm Türkiye’nin mücadele ettiği soğuklar yaşamı olumsuz etkilerken develer ise tam tersine soğuğu görünce kızıştığı için Kuyucak Arenası güzel güreşlere sahne oldu.
Kuyucak Kaymakamlığı ve Kuyucak belediyesi tarafından organize edilen Geleneksel Kuyucak Deve güreşi Şenlikleri vatandaşlara ücretsiz olması güreş severleri sevindirdi.
Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ve Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün ev sahipliğinde yapılan güreşleri, İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, AK Parti il Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz HAYKOOP Ganal Başkanı Ahmet Ertürk ve çevre ilçelerden gelen belediye başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, davetliler ve yaklaşık 15 bin kişi izledi. Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden Kuyucak Arenasına güreşmek için gelen birbirinden değerli ve ünlü güreşçi develer, yaşam için olumsuz ancak kendileri için en iyi ortam olan soğuklarla birlikte kızışma dönemine girdikleri için mücadeleleri oldukça zevkli geçti. Güreşen develerin birbirine zarar vermemesi için onlarca urgancı görev alırken, güreşleri yöneten komite ve hakemlerin yönetimi ise takdir topladı.
Mangalını, yiyeceğini ve içeceğini alarak özel olarak hazırlanmış alanda önceden hazırlanan masa ve traktör römorklarında sabahın erken saatlerinde yerlerini alan güreş severler, hava kararana kadar süren güreşleri büyük bir zevkle izleyerek başarılı güreşlere alkış tuttu.
Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, her yıl düzenli olarak geleneksel şekilde deve güreşi şenliklerini düzenlediklerini ifade ederek, “Kuyucak ilçemiz, deve güreşlerinde marka kentlerden bir tanesidir. Sezonun en önemli ve en güzel güreşlerini Kuyucak Arenamızda gerçekleştiririz. Şubat ayının ortalarına denk gelen güreş tarihimiz nedeniyle soğuk havanın develer için ideal olması develerimizi kızıştırır. Bu da zevkli güreşlere sebep olur. Her güreşte de bir amacımız olur. Kuyucak halkı vatanı ve millet, için çok duyarlıdır. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeni ile yapamadığımız deve güreşlerimizi bu yıl coşku içerisinde yapıyoruz” dedi.
Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ziraat Odası ve Komite Özel kupa güreşlerinde ise başarılı olan deve sahiplerine çeşitli dallarda kupaları verildi.

admin

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir