2023 FISU Dünya Üniversite Oyunları’na ADÜ Damga vurdu

 2023 FISU Dünya Üniversite Oyunları’na ADÜ Damga vurdu

2023 FISU Dünya Üniversite Oyunları’na ADÜ Damga vurdu. Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından iki yılda bir düzenlenen ve Çin’de gerçekleştirilen Dünya Üniversite Oyunları’nda (UNIVERSIADE) ülkemizi temsil eden ADÜ, 78 ülke arasında oyunlarda en çok madalya alan ikinci ülke olarak Türkiye’yi listenin en üst sıralarına taşıdı.

ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Tuğba Danışmaz, ‘Dünya Şampiyonu’ olarak altın madalyaya uzanırken; Türkiye de madalya sıralamasında 78 ülke arasında toplamda 18 madalya alarak 2. sırada yer aldı.

2023 FISU Dünya Üniversite Oyunları’nda yarışan ve ülkemizi temsil eden öğrencilerin yüzde kırkını Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri oluştururken; bu yılın Türkiye Şampiyonu takımı, oyunlarda adeta madalyaları topladı. Ülkemizi temsil eden ADÜ’lü öğrenciler değişik branşlarda önemli dereceler alırken Türkiye’nin kazandığı 18 madalyanın beşini ADÜ Öğrencileri alma başarısını gösterdiler.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, ‘Ben öğrencilerimizle gurur duyuyorum’

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, yaptığı açıklamasında, “Öğrencimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ederek hem ülkemize hem de Üniversitemize ve şehrimize büyük gurur yaşattıkları için kutluyorum. Dünya Şampiyonluğu unvanı sonrasında başka başarıları da beklediğimizi söylemiştik, öğrencilerimiz bizi yanıltmadılar. Elde edilen başarı bizim için çok kıymetli. Şampiyonların Okulu Spor Bilimleri Fakültemiz; Üniversitemizi, bizleri ve şehrimizi gururlandırmaya devam ediyor. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Büyük başarıları sürekli hale getirerek Üniversitemizi her alanda marka yapmak istiyoruz. Bunu başaracak potansiyele sahibiz. İnşallah başarılarımızın her alanda devamı gelecek” dedi.

ADÜ öğrencilerin Oyunlarda aldıkları dereceler

Tuğba Danışmaz (3 Adım Atlama) Altın Madalya, Kubilay Öncü (4X400 Asil Bayrak Yarışı) Altın Madalya, Batuhan Altıntaş (4×400 Bayrak Yarışı) Altın Madalya, Mehmet Çelik (4×400 Bayrak Yarışı) Altın Madalya, Abdurrahman Gediklioğlu (Maraton 21 Km) Altın Madalya alırken; Emel Dereli (Gülle Atma) Dünya Dördüncüsü, Sümeyye Erol (5000 Metre Engelli) Dünya Dördüncüsü, Özlem Becerik (Disk Atma) Dünya Beşincisi, Mustafa kemal Ay (4×400 Bayrak Yarışı) Dünya Altıncısı, Alperen Acet (Yüksek Atlama) Dünya Altıncısı oldu. İbrahim Erata ve Mehmet Çelik (1500 Metre) ve Gizem Açıkgöz (3 Adım Atlama) ise ülkemizi temsil etti. Oyunlarda ülkemizi temsil eden 33 sporcudan 13’ü ADÜ öğrencisi olarak müsabakalarda yer aldı.

admin

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir